Kluby Zpravodaj

Zpravodaj SETES 3/2022

Zpravodaj 3/2022

Dne 21.5.2022 proběhlo zasedání výkonného výboru SeTeS v Mostě.

1) Závodní hraní družstev
a) Klára Patyková připravila přesnou tabulku – kde je uvedeno kolik mají jednotlivé kluby možnost odebrat míčů za cenu 10kč/kus. Tabulka byla zveřejněna a poslána mailem do všech oddílů.
b) Sportovní den pro MINITENIS. Základní kola proběhla dle spádové oblasti 21.5. – Česká Lípa a TK Bílina. Kluby obdržely pomůcky a míče na akci. Do akce bylo zapojeno nad 100 dětí z 18 klubů SeTeS. Obě akce byly kladně ohodnoceny zúčastněnými kluby. Report akce vyjde jako samostatná rubrika na stránkách SeTeS. Další kola 11.6. – TK Břízky a Duchcov. Finále pak 25.6. v klubu LTK Liberec. Výsledky nebudou zaváděny do IS cztenis. Přílohou reportu bude průběžné pořadí týmů. VV děkuje pořadatelům za výbornou organizaci. Kontaktní osoba Tomáš Trsek.
c) Kategorie BABYTENIS. Formou 2 utkání byla odehrána úvodní kola. Všem klubům byl přidělen přesný počet míčů na sehrání základních skupin. Z 6 skupin máme vítěze a z nich budou vytvořeny semifinálové trojice, které se utkají 19.6. Kluby na nepostupových místech mají možnost se přihlásit do utkání o umístění. Finále 25.6. v klubu LTK Liberec. Kluby jsou informovány mailem. Kontaktní osoba Tomáš Trsek.
d) Byl spuštěn nový systém utkání 4+0 v mladším žactvu, který se setkal s kladnou odezvou.
e) ODM. Liberecký i Ústecký uzavřel nominace hráčů i trenérů. Akce se uskuteční na konci června v Olomouckém kraji. VV SeTeS odsouhlasil příspěvek pro trenéry na akci ve výši 5000czk/trenér. Kontaktní osoba LK – Tomáš Trsek, ÚK – Klára Patyková.
f) VV ustanovil disciplinární komisi ve složení : Klára Patyková, Tomáš Trsek, Miloslav Hajátko
g) VV poukazuje na soutěžní řád (pro soutěže družstev – čl.77 a čl.78) a prosí o jeho dodržování. Každé družstvo musí mít svého kapitána. Kapitáni společně řídí a rozhodují dané mistrovské utkání.
h) VV upozorňuje na včasné zadávání zápisů pro soutěže družstev všech kategorií (vyjma minitenisu). Klub je povinen zapsat výsledky do IS nejpozději do konce prvního pracovního dne po odehrání utkání. Pokud se utkaní z jakéhokoli důvodu neodehraje – klub je také povinen tuto skutečnost zapsat. Při opětovném porušení tohoto bodu bude přistoupeno k sankcím.
i) Členské příspěvky klubů SeTeS. K 21.5. mají zaplaceno všechny kluby hrající mistrovská utkání. Ostatní kluby, které nehrají soutěžní utkání, mají možnost zaplatit do 30.6. Pokud nezaplatí budou vyškrtnuty z rejstříku SeTeS resp. ČTS.

2) Programy Pojď do tenisové rodiny a Stavíme si dům
a) Tomáš Trsek seznámil výbor s vývojem obou projektů. Sportovní ředitel Jan Stočes ustanovil expertní komisi ČTS, která kladně přijala oba projekty. Komise do konce roku oficiálně dopracuje metodiku zelené knihy a provede oponenturu červené a oranžové knihy. Následně budou knihy vydány jako metodika ČTS pro výchovu mládeže do 10 let.

b) Program pojď do tenisové rodiny je již v praxi zaveden v klubech LTK Liberec, TK Břízky Jablonec, TK Rochlice, TK Mnichovo Hradiště a Lomnice n/P. Na spuštění jsou připraveny Slovan Liberec, TK Děčín a TK Matchball Česká Lípa. Více info o projektu na stránkách ltkliberec. Kontaktní osoba pro informace Tomáš Trsek.

c) V Mostě proběhlo školení dne 12. 4. 2022. zúčastnilo se 9 zástupců klubů SVČ kraje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *