Zpravodaj

Zpravodaj 2/2022

Dne 19.3.2022 proběhlo zasedání výkonného výboru SeTeS v České Lípě. Zasedání bylo spojeno s představením průběhu sportovního dne MINITENISTŮ (za účasti družstev LTK Liberec a SK Matchball Česká Lípa). Petr Kořínek seznámil výbor s rozvojem tenisového oddílu SK Matchball Česká Lípa. Výbor děkuje p. Kořínkovi za odvedenou práci.

1) Programy Pojď do tenisové rodiny a Stavíme si dům
a) Ivan Polívka seznámil výbor se základními principy obou programů, které jsou zacíleny na výchovu mládeže ve věku 5-10 let. Oba programy byly projednány s vedením ČTS – s prezidentem ČTS Ing. Ivo Kaderkou a sportovním ředitelem Janem Stočesem. Oba programy se setkaly s kladnou odezvou. V současné době je ustavována expertní komise ČTS, která se bude věnovat oponentuře již hotových částí programů na jejich dopracování.

b) Program pojď do tenisové rodiny, červená a oranžová knížka jsou již v praxi zaváděny v LTK Liberec. Vedle toho proběhla v Liberci úvodní prezentace pro představitele klubů TK Břízky Jablonec, TK Rochlice Liberec, Slovan Liberec, TK Děčín a TK Mnichovo Hradiště. Připraveno je školení pro SK Matchball Česká Lípa. Celkově se tyto kluby starají o více než 500 dětí ve výš uvedené věkové kategorii, do vlastního programu je možné od letní sezony zařadit 150 dětí. Kontaktní osoba pro informace Tomáš Trsek.

c) Bylo dohodnuto další školení, které proběhne v Mostě dne 12. 4. 2022 od 10 hod. Případní zájemci se mohou hlásit u Ing. Zuzany Kolářové, popř. u Libora Tačnera.

2) Závodní hraní družstev
a) Byl projednán systém přidělování míčů na soutěže družstev. Klára Patyková připraví, dle vylosování, přesnou tabulku – kde bude uvedeno kolik mají jednotlivé kluby možnost odebrat míčů za cenu 10kč/kus. Objednávka nad rámec přidělených míčů bude účtována 32kč/kus. Klub provede objednávku a po zaplacení může vyzvednout na odběrných místech (Most a Jablonec). Kontaktní osoba Klára Patyková.
b) VV odsouhlasil systém postupu a pořadatele sportovních dnů pro MINITENIS (systém a tabulku zveřejníme zde na webu do 8.4.). Je přihlášeno 16 týmů – uzávěrka přihlášek je do 31.3. na info@ltkliberec.cz. Základní kola proběhnou dle spádové oblasti 21.5. – Česká Lípa a TK Bílina, dále 11.6. – TK Břízky a Duchcov. Finále pak 25.6. v klubu TK Most. Kontaktní osoba Tomáš Trsek.
c) VV odsouhlasil herní systém v kategorii BABYTENIS. Pořadatele, systém a tabulku zveřejníme zde na webu do 8.4. Je přihlášeno 20 týmů – uzávěrka přihlášek je do 31.3. na info@ltkliberec.cz. Základní kola proběhnou dle spádové oblasti – 8.5. a 22.5 – formou 2 utkání v jeden termín. Následně 19.6. semifinále a zápasy o umístění. Finále pak 26.6. Kontaktní osoba Tomáš Trsek.
d) Podrobný rozpis postupových klíčů pro kategorie mladší žactvo až dospělí zveřejníme zde na webu do 25.3. Na stránkách www.cztenis.cz jsou tabulky a termíny již zveřejněny. Kontaktní osoba Klára Patyková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *